Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai red curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag hittade den här i nån' svensk tidning, några veckor sen, när vi i klassen skulle leta efter bilder. Sen gjorde jag den med mamma i fredags, det var så gott. Currypastan var väldigt stark, så ta lite på matskedsspetsen, det vill säga väldigt lite. Sambal oelek använde vi inte alls, för det är inte gott, alldeles för starkt dessutom. Mamma använde vetemjöl istället för potatismjöl, men det går nog vilket som. Jag provade med att göra saft av limecitronen och lade den i vatten i ett glas. Så gott det med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja, currypasta, vitlök och basilika.
  2. Stek strimlorna i olja i en wokpanna, salta. Tillsätt kokosmjölk, köttfond, chilisås, lime och sambal oelek. Låt sjuda 10 min.
  3. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Koka upp under omrörning. Servera med ris och wokade grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.