Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk currykyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

"Sväng ihop" denna speciella gryta när du känner för att bjuda din familj eller dina vänner på något exotiskt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i långa, 1 cm breda strimlor. Skala löken och hacka den grovt. Skölj zucchinin och skär dem i munsstora bitar.
  2. Hetta upp oljan i en teflonbelagd wok- eller stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn den kraftigt i 4-5 minuter tills den är brynt runt om.
  3. Tillsätt löken och currypastan och fräs 2-3 minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt buljongen och täck över med lock. Sjud upp och låt sjuda i ca 10 minuter tills kycklingen nästan är färdig. Tillsätt zucchinin och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
  4. Förbered salsan under tiden. Skala papayan och ta bort kärnorna. Skär papayan i 1x1 cm stora tärningar. Skala och hacka den röda löken fint.
  5. Blanda papaya, lök, färskpressad limesaft och koriander. Smaka av med kajennpeppar. Servera salsan till grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.