Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk currypasta

 
Skriv ut

Gör din egen currypasta. Godare och känns fräschare på något sätt.

Ingredienser

Instruktioner

Dela limebladen och skär bort den hårda stjälken i mitten. Tag bort de hårdaste bladen och kvisten på citrongräset. Lägg båda chilisorterna och limefrukten i hett vatten i 30 minuter. Rosta koriander, limeblad och salt i torrpanna. Sänk värmen och lägg i oljan, den hackade vitlöken, citrongräset i bitar, den skivade ingefäran och sockret. Låt värmas på låg värme i några minuter. Kärna ur chilin, hacka och lägg i, rör om. Låt svalna och kör till en kräm i matberedaren. Riv skalet av limefrukten och pressa juicen samt blanda detta i curryn. Bästa sättet är att förvara i frysen. Frys ned i tärningar och använd vid behov.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.