Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk kycklinggryta.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En gryta med smak av kokosmjölk och koriander.

Ingredienser

Instruktioner

Strimla kycklingfilén. Skala skockorna och lägg dom genast i kallt vatten så att de inte missfärgas. Dela dem i mindre bitar om de är stora. Skär löken i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Tillsätt kyckling och fräs med ingefära, finhackad chili och pressad vitlök några minuter tills den fått färg. Ta pannan åt sidan. Hetta upp olja i en ny panna. Stek skockorna till fin färg. Blanda dem med kycklingen. Tillsätt kokosmjölk, buljong och sötsur sås. Sjud 5-10 minuter tills kycklingen är genomstekt och skockorna mjuknat. Salta och rör ner koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.