Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk räksallad med lime och citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera gärna som lunchrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg chilipepparn i 20 minuter i hett vatten, låt rinna av , kärna ur och hacka.
  2. Skala äpplet, kärna ur och strimla. Lägg äppelstrimlorna i en stor skål och blanda ner citron och limesaften, schalottenlöken, koriandern, myntan, fisksåsen eller sojan, vitlöken, chilipepparn och salladslöken.
  3. Skala de nykokta räkorna, ta bort tarmen, halvera räkorna. Lägg i räkorna och blanda försiktigt ner dem i salladen. Täck skålen och låt salladen stå i kylskåp minst 30 minuter.
  4. Servera salladen på portionstallrikar, på en bädd av sallatsblad och garnerad med mynakvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.