225 kalorier per portion
Krabbkakor är en thailändsk specialitet, och undra på när de smakar så gott.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
Pensla fyra ugnssäkra portionsformar med lite av oljan.
- Koka riset i rikligt med vatten ca 12 minuter. Häll av riset och spola det i kallt vatten, låt det rinna av väl.
- Skala och hacka löken, och pressa vitlöken.
Värm resten av oljan i en liten stekpanna, fräs lök och vitlök på svag värme ca 5 minuter.
- Blanda ris, lök, vitlök, koriander, krabbkött, fisksås, kokosmjölk, ägg och currypasta. Smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen i formarna.
Tillaga i ugnen tills blandningen har blivit fast, 25-30 minuter.
- Låt formarna svalna något, stjälp sedan upp dem och garnera med fina skivor av salladslök och röd chilifrukt, samt kvistar av koriander.
Publicerat den
10 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar