Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändska krabbkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

225 kalorier per portion Krabbkakor är en thailändsk specialitet, och undra på när de smakar så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Pensla fyra ugnssäkra portionsformar med lite av oljan.
  2. Koka riset i rikligt med vatten ca 12 minuter. Häll av riset och spola det i kallt vatten, låt det rinna av väl.
  3. Skala och hacka löken, och pressa vitlöken. Värm resten av oljan i en liten stekpanna, fräs lök och vitlök på svag värme ca 5 minuter.
  4. Blanda ris, lök, vitlök, koriander, krabbkött, fisksås, kokosmjölk, ägg och currypasta. Smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen i formarna. Tillaga i ugnen tills blandningen har blivit fast, 25-30 minuter.
  5. Låt formarna svalna något, stjälp sedan upp dem och garnera med fina skivor av salladslök och röd chilifrukt, samt kvistar av koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.