Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändskt kycklingspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mjölk- och glutenfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå kallt medan spetten görs i ordning.
  2. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
  3. Skär kycklingköttet i små munsbitar och lägg dem i marinaden. Låt marinera kallt i ca 30 minuter.
  4. Skala löken och dela den i klyftor. Dela och kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar. Trä upp kycklingbitarna på spett, varva med schalottenlök och paprika, avsluta varje spett med en cocktailtomat.
  5. Pensla spetten med lite olja eller margarin.
  6. Sätt ugnsgrillen på 275 grader.
  7. Koka wokgrönsakerna hastigt i grönsaksbuljong eller lättsaltat vatten.
  8. Grilla spetten tills kycklingköttet är genomstekt. Vänd spetten en gång under grillningen.
  9. Lägg upp grönsakerna på varmt serveringsfat och lägg de nygrillade spetten ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.