Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerräkor med vitlök och chili

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tigerräkor kan serveras i buffé eller som huvudrätt med till exempel ris och turkisk yoghurt

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, cirka 2 minuter, tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka.
  2. 2. Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa. Häll över vinet och låt allt koka upp någon minut. Smaka av med lite salt om det behövs.
  3. 3. Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marwis 14 mars 2010

    Supergott! Åt det som förrätt med en bit bröd.

  • Lunchdax 6 juni 2010

    Jätte/Tigerräkor/Scampi är extremt dåliga för miljön och människorna! De odlas där bara de rika får pengar och de fattiga ingenting. Odlingarna tar allt vatten så att vattenbristen blir ännu större i exv sydamerikanska, afrikanska och asiatiska länder - och gör att de fattiga bönderna inte kan odla något. Räkodling förstör marken med massor av gifter - det tar 30år innan man kan odla exv grönsaker där igen! Och man odlar alltid räkor vid mangroove-träsk, som är extremt viktiga för fisken i haven pga det är en "barnkammare" där allt liv börjar. Nu förstörs mangroove-träsken och fisken i haven (som redan är väldigt överfiskat..) och när mangroove-träsken försvinner bildas också ännu mer naturkatastrofer för alla människor som bor där eftersom mangroove-träsken skyddar mot erosion i marken. Exempelvis klarade sig de länder som huggit bort sin mangroove-träsk mycket mycket sämre och fler dog under tsunamikatastrofen för några år sedan eftersom de stora vågorna annars skulle till stor del stoppas av träsken. Ursäkta all information... argt jag som ser hur scampi blir alltmer populärt i västvärlden på miljöns och de fattigas bekostnad. MEN, ditt recept funkar säkert på vanliga räkor som är bättre för alla. Kram!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.