Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Timjangratinerad gös på spenatbädd

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fisken är panerad i receptet men du kan lika gärna låta bli att panera och bara steka fisken en minut på varje sida innan du sätter in den i ugnen. Du kan givetvis använda en annan fisk om du hellre vill det men tänk på att plattfisk lätt kan bli torr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader
  2. Panera fisken och bryn den snabbt (max 2 minuter på varje sida) för en fin yta.
  3. Smörj en ugnsform och lägg i all spenat och några kvistar timjan och salta lätt (använd gärna saltflingor) och häll över saften från 1-2 citroner enligt egen smak och drisla över oljan.
  4. Lägg fisken över spenaten och sprid den rivna osten som blandas med timjan över.
  5. Låt gratinera ca 20 minuter eller till ytan är gyllenbrun.
  6. Servera till potatis eller pasta och en kall citronyogurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.