Mat Tina har många goda recept och de är rätt så lätta att göra men framförallt så blir man ett proffs i sina vänners ögon när man har middagsbjudning!
Instruktioner
- Vispa äggulorna och tillsätt florsockret, lite i taget. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en separat bunke. Blanda ner kesellan och mascarponeosten i äggulevispet och vispa upp en jämn smet. Blanda ner citronsaften och citronskalet och vänd sedan ner äggvitorna.
- Blanda kaffet med alkoholen i en form. Dela varje kex i tre delar, lägg ner kexbitarna i formen och låt dem suga åt sig kaffeblandningen. Lägg kexen i botten på varje serveringsglas. Fördela smet över och varva sedan ytterligare en gång med kex och smet.
- Ställ in glasen i kylen i minst 1 timme (de kan stå inne i upp till 12 timmar). Plasta varje glas efter ca 30 minuter när smeten satt sig.
- Blanda kakao och florsocker och pudra ett lager över varje tiramisuglas innan servering.
- Blanda aprikoserna och spadet med skalet och saften från limen. Servera till tiramisun.
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar