Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu tårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Min 14-åriga dotters favorittårta som jag själv har komponerat ihop. Väldigt lätt att göra och väldigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sära på äggulan och vitan. Vispa äggulan och sockret poröst och blanda i mascarponen.
  2. Vispa äggvitan och grädden var för sig till hårt skum. Rör försiktigt ner grädden och äggvitan i ostsmeten. Det ska bli en tjock och fluffig smet.
  3. Dela nu på tårtbotten och lägg understa lagert på fatet du ska servera tårtan från.
  4. Blanda samman kaffet och likören och pensla på 1/3 del på understa tårtbotten.
  5. Klicka på 1/3 del av smeten och bred ut, pudra sen över ett tunt lager kakao.
  6. Gör nu likadant på de 2 övriga lagerna. På det översta lagert ska du också ta runt kanterna. Låt stå och dra 2 timmar för bästa smak. Mums

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.