- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Igår skulle jag baka en maffig tårta att ha med till jobbet men jag hade missuppfattat ingridenserna lite så jag slängde ihop den här cheesecakeaktiga saken och den blev en riktig succe!!!!
Perfekt efter vilken måltid som helst och några tyckte det vore den perfekta midsommardesserten.
Instruktioner
- Krossa kexen, blanda med smältsmör och sockret och grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Jag gjorde min botten som en smulig botten.
- Fyllning:
- Vispa grädden, tillsätta mascaraponen och den vita chokladen som du smält i ett vattenbad, rör ihop till en fluffig mousse och låt vila i kylen tills pajbottnen är gräddad och avsvalnad.
- Marinera jordgubbarna skivade i citron eller limesaft och strösocker efter smak. Fördela dom sedan över kakan och lägg ev till lite fina gröna druvor och mörka choklad spiraler som du gör genom att "hyvla" chokladkakan med en potatisskalare. Den kan avnjutas med en gång men är lika god dagen efter!!!!
Publicerat den
29 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar