Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobleronecheescake med mascarbone och marinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Igår skulle jag baka en maffig tårta att ha med till jobbet men jag hade missuppfattat ingridenserna lite så jag slängde ihop den här cheesecakeaktiga saken och den blev en riktig succe!!!! Perfekt efter vilken måltid som helst och några tyckte det vore den perfekta midsommardesserten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen, blanda med smältsmör och sockret och grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Jag gjorde min botten som en smulig botten.
  2. Fyllning:
  3. Vispa grädden, tillsätta mascaraponen och den vita chokladen som du smält i ett vattenbad, rör ihop till en fluffig mousse och låt vila i kylen tills pajbottnen är gräddad och avsvalnad.
  4. Marinera jordgubbarna skivade i citron eller limesaft och strösocker efter smak. Fördela dom sedan över kakan och lägg ev till lite fina gröna druvor och mörka choklad spiraler som du gör genom att "hyvla" chokladkakan med en potatisskalare. Den kan avnjutas med en gång men är lika god dagen efter!!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.