Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tofupinnar med potatismos och dillsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ibland är tofupinnar precis vad magen och hungern kräver och då kan detta recept lugna dig med att de är superenkla att göra, frasiga som få och svåra att sluta äta. Ett supergott vegoalternativ till fiskpinnar. Äggfria och laktosfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tofupinnar: Skär tofun i breda stavar. Lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd tunt och låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Vispa ihop vetemjöl och vatten. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.
  3. Potatismos: Koka potatisen mjuk. Vispa sönder med en elvisp. Fortsätt vispa och häll ner olivolja, mjölk, salt och vitpeppar.
  4. Rör ihop samtliga ingredienser till dillsåsen.
  5. Servera tofupinnarna med potatismos och dillsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.