Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och baconsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bra sommarmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva brödet i ganska tunna skivor. Pensla med olivoja, dela vitlöksklyftan och gnid inbröden med denna. Lägg bröden på en plåt, sätt in i 175 grader varm ugn 8-10 minuter, vänd bröden efter halva tiden.
  2. Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på hushållspapper, dela i mindre bitar.
  3. Skär tomaterna i klyftor, strimla rödlöken, blanda samman med basilika i en skål. Skär ut fruktköttet eller gröp ur avocadorna. Blanda ner dessa i salladen tillsammans med baconbitarna
  4. Bryt de ugnsrostade bröden i små bitar, lägg ner dem i salladen. Blanda samman olja och vinäger, häll det över salladen. Smaksätt med salt och citronpeppar. Låt stå ½ timme före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.