Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och basilikabakad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott tillbehör till grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Picka potatisarna med en gaffel så att skalet inte spricker. Lägg potatisarna på ett ugnsgaller och baka dem mjuka i ugn, 225 grader, 50-60 minuter.
  2. Gör ett kryss i varje potatis med en vass kniv. Tryck till från kortsidan så potatisarna öppnar sig. Gröp ur skalen.
  3. Blanda den urgröpta potatisen med hackad tomat, hackad basilika och smör. Mosa grovt och späd med ett par teskedar mjölk till en grov puré. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela moset i fyra av potatisskalen. Strö över osten och gratinera potatisarna gyllene i ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.