Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och getostbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket god kombination av söta körsbärstomater och syrlig getost

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Slå på vatten och olja och rör ut jästen i vätskan. Rör ner lite av mjölet och salt och arbeta in resterande mjöl. Lägg en bakduk över och låt jäsa i 45 minuter.
  2. Ringla olja på en bakplåtspappersklädd långpanna. Stjälp upp degen i pannan med en träslev och forma till ett stort, ca 2 cm tjockt bröd. Låt jäsa 20 min.
  3. Skölj tomaterna och tryck ned dem och basilikablad i degen, ringla olja över och strö på saltet. Ställ in brödet i ugn uppvärmd till 225 grader och sänk värmen till 200 grader.
  4. Grädda i 15 minuter, ta ut brödet och lägg på den skivade osten. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.