- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mycket god kombination av söta körsbärstomater och syrlig getost
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Slå på vatten och olja och rör ut jästen i vätskan. Rör ner lite av mjölet och salt och arbeta in resterande mjöl. Lägg en bakduk över och låt jäsa i 45 minuter.
- Ringla olja på en bakplåtspappersklädd långpanna. Stjälp upp degen i pannan med en träslev och forma till ett stort, ca 2 cm tjockt bröd. Låt jäsa 20 min.
- Skölj tomaterna och tryck ned dem och basilikablad i degen, ringla olja över och strö på saltet. Ställ in brödet i ugn uppvärmd till 225 grader och sänk värmen till 200 grader.
- Grädda i 15 minuter, ta ut brödet och lägg på den skivade osten. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar