- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Min pappas goda vegetariska paj som traditionsenligt äts på annandagen varje år.
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl och fett. Arbeta in keso och låt degen vila minst 30 min.
- Skiva sedan löken tunt och fräs den mjuk i en stekpanna. Tillsätt avrunna sönderdelade tomater och tomatpuré.
- Koka sakta ihop utan lock i cirka 20 minuter. Salta en aning och rör i basilika och hälften av osten.
- Kavla ut pajdegen och klä botten och kanter i en pajform med den (pajform med cirka 25 cm i diameter är lagom). Pricka sedan botten med en gaffel.
- Strö över resten av osten och lägg i tomat- och lökfyllningen.
- Grädda i mitten av ugnen i 200-225º i ca 30 minuter.
Publicerat den
15 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar