Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och lökpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Min pappas goda vegetariska paj som traditionsenligt äts på annandagen varje år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och fett. Arbeta in keso och låt degen vila minst 30 min.
  2. Skiva sedan löken tunt och fräs den mjuk i en stekpanna. Tillsätt avrunna sönderdelade tomater och tomatpuré.
  3. Koka sakta ihop utan lock i cirka 20 minuter. Salta en aning och rör i basilika och hälften av osten.
  4. Kavla ut pajdegen och klä botten och kanter i en pajform med den (pajform med cirka 25 cm i diameter är lagom). Pricka sedan botten med en gaffel.
  5. Strö över resten av osten och lägg i tomat- och lökfyllningen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200-225º i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.