Det här är det perfekta buffébrödet - mellanmålsbrödet -soppbrödet -kräftskivan...
Instruktioner
- Obs! Notera att det är siktat dinkelmjöl som gäller! Det finns två sorters dinkelmjöl, siktat och fullkorn.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda mjöl och jäsblandning i en bunke.
- Tillsätt vatten, salt, ägg och Milda i bitar. Bearbeta degen antingen i assistent, matberedare eller med en degkroksförsedd elvisp. Arbeta degen ca 5 minuter.
Obs! Degen är kladdig så det går inte att knåda den för hand.
- Stjälp upp degen i en bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Tryck ut degen till en jämn platta med hjälp av mjöliga händer.
- Bred på tomatpuré och strö riven ost över. Om man tycker om rosmarin eller någon annan örtkrydda kan man strö lite sådant på.
- Täck plåten med bakduk, låt jäsa i 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Tips! Annat gott att lägga på detta bröd förutom tomatpurén och mozzarellan kan vara: oliver, fetaost, parmaskinka, salami eller soltorkade tomater.
Publicerat den
22 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar