Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatbröd med dinkel

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett fylligt och mycket gott bröd. Passar bra till soppan eller som picknickbröd då det går bra att äta det precis som det är utan något på. Tips! För att få ett riktigt luftigt och högt bröd, kavla ut degen och rulla ihop den innan du lägger den i brödformen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med vattnet i en stor bunke.
  2. Tillsätt crème fraiche, soltorkade tomater, olivolja, sirap, salt och ägget. Blanda väl.
  3. Tillsätt linfrön, fullkornsmjölet och nästan allt dinkelmjöl (spara lite till utbakningen).
  4. Arbeta degen ca 5 minuter tills den är smidig och degen släpper från kanten av bunken. Pudra degen med lite mjöl (för att förhindra att den torkar) och låt jäsa under bakduk på dragfri plats ca 40 minuter.
  5. Lägg upp degen på bakbord och arbeta den i ca 2 minuter. Dela den i två lika stora delar, forma och placera i två smorda brödformar (ca 2 liter). Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  6. Sätt under tiden ugnen på 200º.
  7. När bröden jäst klart, grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna ett par minuter i formen. Ta sedan ut dem och låt de svalna klart på galler. Skiva, ät och njut!
  8. Vill man kan man pensla med filmjölk (för otroligt fin färg) eller enbart vatten före gräddning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.