Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatpaj med salami

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En god lunchpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop vetemjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en liten pajform. Låt den vila 20-30 min.
  2. Klä kanterna med aluminiumfolieremsor och förgrädda degen i 225 grader ca 10 min.
  3. Strimla salami och skiva tomater.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och den rivna osten. Blanda i hackad färsk oregano
  5. Ta bort folieremsorna och lägg salami och tomater i formen. Häll över äggstanningen.
  6. Grädda pajen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 25 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.