Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatpaj med svamp och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Magert och fettsnålt Om du serverar pajen som huvudrätt räcker den till 4 personer. Men du kan också servera den till brunch, då räcker den till 8 personer. För övrigt kan pajen bakas dagen innan, för den smakar också gott när den är kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken fint, skölj champinjonerna och skär dem i kvartar. Svetta löken i 1 tsk olja. När löken är mjuk, tillsätt champinjonerna och låt dem småputtra i cirka 5 min. Lägg nu champinjoner och lök i pajformen. Vispa äggen lätt och blanda dem med riven ost och mjölk, lite havssalt och nymalen peppar. Häll ägg massan över lök och champinjoner. Skölj och halvera tomaterna, lägg dem i massan. Grädda pajen i 180-190 grader i 50 minuter. Vrid upp värmen lite de sista 5 minuterna, om pajen inte redan har blivit lätt gyllenbrun. Låt pajen svalna lite innan du skär upp den. Strö över lite strimlade basilikablad och servera pajen.
  2. Allround tomatpaj Om du serverar pajen som huvudrätt räcker den till 4 personer. Men du kan också servera den till brunch, då räcker den till 8 personer. För övrigt kan pajen bakas dagen innan, för den smakar också gott när den är kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.