Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomattäckt köttfärspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Visst är det härligt gott med pajer, tycker jag...här är ännu en härligt god och matig paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär matfettet i småbitar, pressa potatisen. Arbeta samman mjöl, matfett och potatis till en smidig massa. Tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form så att den täcker botten och kanter. Nagga med en gaffel.
  3. Förgrädda 12 - 15 minuter.
  4. Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs köttfärs, lök och svamp i matfett i en gryta. Tillsätt tomatpuré, vatten, buljongtärning, salt och kryddor. Koka ca 10 minuter. Smaksätt med hackad vitlök.
  5. Häll fyllningen i pajskalet.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  7. Lägg på tomatskivorna och örtkryddan. Strö på osten. Grädda ytterligare 10 minuter.
  8. Servera med en fräsch sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thielarn 26 augusti 2012

    varför just scans köttfärs

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.