Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomtar

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Lätt att baka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägget, socker, margarin, salt, vaniljsocker och keso. Knåda in vetemjöl blandat med bakpulver.
  2. Gör en 30 cm lång rulle, dela den i 15 delar. Dela de 15 delarna i en större och en mindre del. Rulla ut dem till bollar Lägg den stora bollen i en bakpappersklädd plåt, tryck till mitten lite, pensla med blandning av 1 äggula och lite mjölk. Sätt den mindre degkulan på, och fixera dem med en tandpetare.
  3. Pensla igen, och baka i 200 C, 20 minuter. Ta ur tandpetarna och låt den kakorna kallna.
  4. Färga marsipanen, pudra med florsocker och kavla ut en platta som är 8 cm diameter. Dela plattan på mitten, och tag ut rundlar. Skär i halvcirklar och forma tomteluvor. Montera på kakorna. Gör färdig tomteansiktena med blå färg och och silverkulor till ögon samt vit glasyr till skägget.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.