Här piffas en mild fisk upp med en smakrik och litet het sås. Det blir en häftig kombination som dessutom innehåller få kalorier.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Ansa paprikan. Skär den först i strimlor, sedan i små bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs upp löken tills den är genomskinlig. Tillsätt hackad paprika, täck över med lock och låt paprikan mjukna 5 minuter.
- Sänk ned tomaterna i kokande vatten. Skala dem och ta bort blomfästet. Kör fruktköttet i mixer och blanda sedan de krossade tomaterna med lök och paprika. Halvera oliverna och blanda ned oliver och kapris.
- Dela chilifrukterna på längden och ta ur kärnorna. Skölj väl, hacka dem fint och blanda ned dem i såsen. Låt såsen koka ihop 5 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
- Pressa citronen. Skölj och torka av torskfiléerna. Droppa citronsaft över fisken och krydda med salt och peppar. Lägg torskfiléerna i såsen och låt dem ligga i grytan under lock 6 - 8 minuter på svag värme. Servera genast.
- I stället för torsk kan du använda lax- eller spättafiléer.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar