Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smart och varsamt sätt att tillaga torsken. Det brynta salviasmöret får en nötig ton, men passa lite extra så det inte blir bränt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Lägg i fiskbitarna och ta från värmen. Låt ligga ca 7 minuter, kontrollera att fisken är klar.
  2. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten 2-4 minuter. Skär rädisorna i tunna skivor.
  3. Bryn smöret lätt brunt under vispning i en liten kastrull. Lägg i salviabladen mot slutet.
  4. Lägg upp fisken på tallrikar med sparris, rädisor och räkor. Toppa med pepparrot och slå över smöret precis före servering.
  5. Servera med färskpotatis och citronskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.