Saftig och god blir torskburgaren som får färg och smak av gräslök och morot. Det mjuka moset blir krispigt av stekt bacon och lök.
Instruktioner
- Skala och koka potatis till moset. Förbered under tiden fiskburgarna.
- Lägg den tinade torsken i en matberedare. Mixa den till en fast massa tillsammans med salt. Tillsätt äggvitor, spara gulorna till moset, häll i grädden lite i taget under tiden som maskinen går. Se till att alla ingredienser är kalla. Tillsätt potatismjöl och kör till
en slät och ganska fast smet.
- Skala och tärna moroten fint, hacka gräslöken och blanda med fisksmeten.
- Mos: Skala och klyfta rödlöken tunt, strimla bacon. Heta upp en stekpanna och stek bacon tills det drar ihop sig. Tillsätt rödlöken, stek tills rödlöken mjuknat.
- Häll av potatisvattnet och pressa potatisarna. Rör i äggulor och varm mjölk. Smaka av med salt och peppar. Vänd slutligen i lök- och baconfräset.
- Hetta åter upp stekpannan och klicka i fiskfärsen med en matsked, Platta till och stek ca 2 min på var sida på medelstark värme. Servera de nystekta fiskburkarna med potatismos och eventuellt haricots verts.
Publicerat den
28 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar