Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tosca Äppelkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättgjord och jättegod. Istället för mandel brukar jag använda hasselnötter. Tacket blir knäckig och god

Ingredienser

Instruktioner

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i halvor. Blanda ihop alla ingredienser till smeten i en kastrull. Låt smöret smälta och sjud allt i en minut under omröring. Lägg äppelhalvorna i en smord ugnssäker form. Bred smeten över. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås eller glass

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.