Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trattkantarellsoppa med ädelost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härlig och värmande höstsoppa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du använder torkad svamp, lägg den i blöt i vattnet tills den mjuknar. Sila svampen och krama ur överflödigt vatten. Spara vattnet till buljongen. Koka upp vattnet alternativt svampspadet och lägg i buljongtärningen. Håll varmt.
  2. Hacka svampen fint. Lägg svampen i en gryta och fräs bort lite vätska. Lägg i en klick smör och fortsätt att fräsa tills det börjar knäppa lite om svampen. Pudra över majsstärkelsen. Häll på buljong, grädde och tomatpuré. Låt börja sjuda.
  3. Klicka i små bitar av ädelosten. Smaka av. Låt soppan koka under omrörning tills den har fått lagom krämig konsistens. Dekorera med svamp och timjan. Servera gärna sopan med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.