Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trattkantarellsoppa med dill

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lätt syra (om du använder crème fraîche) och dill för tankarna till dillkött. Men i stället för kött bryter här kantarellsmaken fint mot dillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg svampen om du använder torkad.
  2. Finhacka svamp och lök. Fräs hacket i smör i en rymlig kastrull. Salta och peppra. Häll över 1 liter buljong och lägg i dillstjälkarna. Låt koka i 15 minuter. Fiska upp dillstjälkarna.
  3. Häll i crème fraîche och/eller grädde. Låt koka ytterligare 5 minuter. Strö över hackad dill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 23 oktober 2012

    Idag gjorde jag en variant av soppan med frikadeller efter mitt recept på trattkantarellköttbullar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.