Underbart fyllig och god.
Instruktioner
- Smula sönder mariekexen (bäst i matberedare).
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sirap.
Tag kastrullen ifrån plattan. Lägg i chokladen i mindre bitar och rör tills chokladen smält. Rör i råsocker, kexsmulor och kokos.
- Tryck med hjälp av händerna ut
smeten i en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Ställ kallt.
- Rosta kokosen till garneringen i en stekpanna och låt kallna.
Innan du börjar med fyllningen, se till att tårtbottnen är "lossad" från bottnen och sätt på kanten igen.
Häll ananasen i en sil och pressa ut saften ordentligt.
- Vispa mango- och passionsmoussen med mjölken i 3 minuter. Vispa ner en passionsfrukt och krossad ananas.
Bred fyllningen över bottnen och ställ in den i kylen.
- Vispa under tiden chokladmoussen med mjölk och kokosmjölk i 3 minuter och rör ner hackad vit choklad.
- Bred chokladmoussen över mango- och passionsmoussen.
Strö över rostad kokos eller flagad vit choklad. Ställ kallt för att stelna.
- Lossa kakan från formen med en vass kniv. Garnera eventuellt med physalis.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar