Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropisk turbotårta

 
Skriv ut

Underbart fyllig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder mariekexen (bäst i matberedare). Smält smöret i en kastrull och tillsätt sirap. Tag kastrullen ifrån plattan. Lägg i chokladen i mindre bitar och rör tills chokladen smält. Rör i råsocker, kexsmulor och kokos.
  2. Tryck med hjälp av händerna ut smeten i en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Ställ kallt.
  3. Rosta kokosen till garneringen i en stekpanna och låt kallna. Innan du börjar med fyllningen, se till att tårtbottnen är "lossad" från bottnen och sätt på kanten igen. Häll ananasen i en sil och pressa ut saften ordentligt.
  4. Vispa mango- och passionsmoussen med mjölken i 3 minuter. Vispa ner en passionsfrukt och krossad ananas. Bred fyllningen över bottnen och ställ in den i kylen.
  5. Vispa under tiden chokladmoussen med mjölk och kokosmjölk i 3 minuter och rör ner hackad vit choklad.
  6. Bred chokladmoussen över mango- och passionsmoussen. Strö över rostad kokos eller flagad vit choklad. Ställ kallt för att stelna.
  7. Lossa kakan från formen med en vass kniv. Garnera eventuellt med physalis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.