Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelcheesecake med kaffe och citron

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Kaffet och citronen blir helt magiska tillsammans i den här frysta cheesecaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela kexen, gärna i en mixer. Smält smöret och blanda med kex och sirap. Tryck ut smuldegen i bottnen på en springform, 24-26 cm i diameter.
  2. Blanda kaffe, citronsaft och eventuellt citronskal. Grovhacka eller mixa chokladen och rör ner i blandningen. Tillsätt socker och färskost, rör eller mixa slätt.
  3. Vispa grädden hårt och blanda försiktigt ner den i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och ställ in i frysen. Gör tryffeln medan kakan kallnar.
  4. Grovhacka chokladen. Koka upp grädden, lägg i smöret och låt det smälta. Ta kastrullen från plattan och tillsätt choklad och florsocker.
  5. Vispa tills det blivit en jämn smet. Blanda ner vaniljpulvret. Låt blandningen svalna tills den börjar tjockna men fortfarande går att röra.
  6. Ta kakan ur frysen och bred på tryffeln i ett jämnt lager. Ställ in kakan i frysen igen och låt stå över natten.
  7. Vid servering: Lägg kakan på ett serveringsfat ca 30 minuter före servering. Pudra över kakao och garnera med nötter och lite havssalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.