Kaffet och citronen blir helt magiska tillsammans i den här frysta cheesecaken.
Instruktioner
- Finfördela kexen, gärna i en mixer. Smält smöret och blanda med kex och sirap. Tryck ut smuldegen i bottnen på en springform, 24-26 cm i diameter.
- Blanda kaffe, citronsaft och eventuellt citronskal. Grovhacka eller mixa chokladen och rör ner i blandningen. Tillsätt socker och färskost, rör eller mixa slätt.
- Vispa grädden hårt och blanda försiktigt ner den i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och ställ in i frysen. Gör tryffeln medan kakan kallnar.
- Grovhacka chokladen. Koka upp grädden, lägg i smöret och låt det smälta. Ta kastrullen från plattan och tillsätt choklad och florsocker.
- Vispa tills det blivit en jämn smet. Blanda ner vaniljpulvret. Låt blandningen svalna tills den börjar tjockna men fortfarande går att röra.
- Ta kakan ur frysen och bred på tryffeln i ett jämnt lager. Ställ in kakan i frysen igen och låt stå över natten.
- Vid servering:
Lägg kakan på ett serveringsfat ca 30 minuter före servering. Pudra över kakao och garnera med nötter och lite havssalt.
Publicerat den
3 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar