Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk köttfärspaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna paj blev jag bjuden på hos en kompis och har sedan själv gjort den flera gånger. Enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen och låt vila i kyl 1 timme. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200° ugn.
  2. Bryn köttfärsen i lite olivolja. Skär purjon i tunna strimlor och stek dem i lite olivolja. Lägg över den färdigstekta köttfärsen i en stor gryta. Häll över 1 burk krossade tomater. Lägg ner purjon och tomatpurén i grytan. Pressa ner vitlök. Salta och peppra. Smaka av blandningen som ska vara ganska fast i konsistensen.
  3. Bred ut köttfärsblandningen i det förgräddade pajskalet och lägg över 2 dl riven ost. Dekorera pajen med tomatskivor och svart oliver stom trycks ner i köttfärsen. Strö över rikligt med oregano. Smula till sist över resterande riven ost. Grädda i ugn 225° ca 25 minuter.
  4. Servera med sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.