Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tuttifruttitårta med plommon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

MUMS!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker, smält smöret och häll mjölken i smöret. Blanda alla torra ingredienser. Häll smör och mjölk i äggsmeten, sikta i de torra ingredienserna. Vispa allt till en homogen smet. Häll smeten i en smord och bröad vanlig sockerkaksform, ca 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  2. Tuttifruttifyllning: Skala päronen och äpplet. Kärna ur plommonen. Skär all frukt i små tärningar och koka under lock med socker och vatten ca 20 minuter.
  3. Gelé: Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten Koka vatten, socker och honung i en kastrull utan lock till ca 2 dl återstår. Ta upp gelatinet och lägg ner det i den heta sockerlagen och låt det smälta. Låt svalna i rumstemperatur. Om du gör den lite mindre tårtan kanske all gelé inte går åt.
  4. Chokladvaniljkräm: Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång. Vispa äggulor och socker. Skrapa ur vaniljfröna i gräddmjölken. Häll gräddmjölken över äggulorna. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten. Ställ tillbaka äggvispet på plattan och häll i redningen. Vispa och värm till 85°. Ta av från plattan och rör i smöret. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn och blanda den med den varma vaniljkrämen. Kyl i vattenbad.
  5. Montering: Dela kakan till 3 bottnar. Ringla eventuellt äppeljuice på bottnarna om du vill ha lite saftigare tårta. Varva bottnarna med tuttifruttifyllning och chokladvaniljkräm.
  6. Garnering: Skär plommonen i klyftor, lägg dem högst upp tillsammans med hallonen. Häll på gelén. Spritsa grädde på kanterna och runt frukten.
  7. Tuttifruttitårtan garneras med plommon och hallon. Äpple, plommon och päron kokas ihop till en god kompott som sedan används till fyllning. Den kan också bakas i en lite större form ca 24 cm i diameter - minska då gräddningstiden med 5 min. Om du väljer att göra den lite större tårtan behövs ytterligare 1 dl vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.