Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Twistad jordgubbstårta med flädergrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En läcker twist på den klassiska jordgubbstårtan. I en tugga får du knaprig pajdeg, krämig mandelkräm, fluffig flädergrädde och söta jordgubbar. Mums! Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop vetemjöl, socker och smör till en grynig massa eller i matberedare. Tillsätt vattnet och tryck ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen tunt, ca 3 mm, klä en pajform med den. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  3. Pricka degen med en gaffel. Tryck ner ett ark aluminiumfolie i formen och fyll på med t ex torkade ärtor, ris eller bönor. Detta för att degen inte ska puffa upp. Grädda pajskalet i 8 minuter. Ta ut och lyft bort aluminiumarket med ärtorna.
  4. Grädda pajen i ytterligare 4 minuter eller tills de har fått fint med färg. Ta ut och låt svalna helt. Hacka den mörka chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Pensla insidan av pajformen med chokladen.
  5. Mandelkräm och flädergrädde: Mixa ihop samtliga ingredienser till mandelkrämen i en matberedare. Sprid ut i botten av pajskalet. Vispa grädden fast och fluffig. Vispa ner flädersaften. Klicka ner grädden i pajskalet.
  6. Halvera jordgubbarna och fyll sedan pajen med dem. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull och pensla sedan jordgubbarna med den så att de glänser fint. Dekorera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.