En läcker twist på den klassiska jordgubbstårtan. I en tugga får du knaprig pajdeg, krämig mandelkräm, fluffig flädergrädde och söta jordgubbar. Mums!
Laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Pajskal:
Sätt ugnen på 225 grader.
- Nyp ihop vetemjöl, socker och smör till en grynig massa eller i matberedare. Tillsätt vattnet och tryck ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen tunt, ca 3 mm, klä en pajform med den. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
- Pricka degen med en gaffel. Tryck ner ett ark aluminiumfolie i formen och fyll på med t ex torkade ärtor, ris eller bönor. Detta för att degen inte ska puffa upp. Grädda pajskalet i 8 minuter. Ta ut och lyft bort aluminiumarket med ärtorna.
- Grädda pajen i ytterligare 4 minuter eller tills de har fått fint med färg. Ta ut och låt svalna helt. Hacka den mörka chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Pensla insidan av pajformen med chokladen.
- Mandelkräm och flädergrädde:
Mixa ihop samtliga ingredienser till mandelkrämen i en matberedare. Sprid ut i botten av pajskalet. Vispa grädden fast och fluffig. Vispa ner flädersaften. Klicka ner grädden i pajskalet.
- Halvera jordgubbarna och fyll sedan pajen med dem. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull och pensla sedan jordgubbarna med den så att de glänser fint. Dekorera med citronmeliss.
Publicerat den
5 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar