Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tysk äppelkaka med cider

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Recept på äppelkaka kan man väl aldrig få för många av. Låt er inte avskräckas av att receptet verkar omständigt. Den smakar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Blanda alla ingredienser och tryck ihop degen tills den blir smidig, Klä en form och nagga bottnen och låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Äppelfyllning: Blanda 2 msk socker och kanel, strö det ööver de hackade äpplena och lägg i pajskalet. Vispa samman marsanpulvret och 3 msk socker och cidern eller juice i en kastrull och koka som det står på paketet. Låt krämen kallna lite och bred den över äpplena. Ställ formen på ett galler i nedre delen av ugnen.Grädda ca 30 minuter.
  3. Översta lagret: Blanda gräddfil, gulor och hälften av sockret i en skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och saltet och vispa tills det blir som marängsmet. Vänd ner gräddfilsmeten och bred blandningen över kakan. Strö över mandeln och fortsätt grädda kakan 20-30 minuter. Kolla så att den inte får för mycket färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • heartfriend 13 mars 2011

    Vad ska du med muffinsformar till när du verkar göra kakan i en pajform??

  • pihal 13 mars 2011

    Tack för påpekandet. Jag redigerar receptet med en gång. Ssälvklart skall den gräddas i en pajform.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.