- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Recept på äppelkaka kan man väl aldrig få för många av. Låt er inte avskräckas av att receptet verkar omständigt. Den smakar ljuvligt.
Instruktioner
- Mördeg:
Blanda alla ingredienser och tryck ihop degen tills den blir smidig, Klä en form och nagga bottnen och låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Äppelfyllning:
Blanda 2 msk socker och kanel, strö det ööver de hackade äpplena och lägg i pajskalet.
Vispa samman marsanpulvret och 3 msk socker och cidern eller juice i en kastrull och koka som det står på paketet. Låt krämen kallna lite och bred den över äpplena.
Ställ formen på ett galler i nedre delen av ugnen.Grädda ca 30 minuter.
- Översta lagret:
Blanda gräddfil, gulor och hälften av sockret i en skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och saltet och vispa tills det blir som marängsmet. Vänd ner gräddfilsmeten och bred blandningen över kakan. Strö över mandeln och fortsätt grädda kakan 20-30 minuter. Kolla så att den inte får för mycket färg.
Publicerat den
13 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad ska du med muffinsformar till när du verkar göra kakan i en pajform??
Tack för påpekandet. Jag redigerar receptet med en gång. Ssälvklart skall den gräddas i en pajform.