Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tysk plommonpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Det här kommer från Älsklingsefterrätten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman alla ingredienserna till degen på bakbordet. Arbeta degen smidig och ställ den svalt en stund. Skålla och strimla mandeln. Kärna ur plommonen. Vispa samman ägg, salt och grädde.
  2. Kavla ut degen till en kaka ca 3 cm större runt om än pajformen. Smörj formen och klä den med deg. Lägg ner plommonen, strö över socker och häll på äggstanningen.
  3. Grädda pajen i god ungsvärme 225-250 grader tills den börjat stelna på ytan. Strö över mandeln och grädda pajen färdigt. Servera med vaniljsås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.