Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad kyckling med dinkelsallad och örtcréme

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod GI- kycklingrätt som serveras kall eller varm tillsammans med örtcrémen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj dinkelvetet och koka enligt anvisning på förpackningen, ca 45 minuter. Skala rödlöken och finhacka den. Strimla de soltorkade tomaterna, hacka basilikan och dela körsbärstomaterna. Häll i olivolja eller oljan från de soltorkade tomaterna i en skål. Lägg alla ingredienser och blanda om väl. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingfiléerna i 3 bitar och lägg på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlök. Tillsätt vitlök, örter, balsamico, soja, olja, salt och peppar över kycklingen. Blanda om och ugnsbaka i ca 20 minuter.
  3. Lägg alla ingredienser till rucolacrémen i en matberedare. Mixa i någon minut och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera dinkelsallad med kycklingfilé, örtcréme, rucola och lite frön på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.