En jättegod GI- kycklingrätt som serveras kall eller varm tillsammans med örtcrémen.
Instruktioner
- Skölj dinkelvetet och koka enligt anvisning på förpackningen, ca 45 minuter. Skala rödlöken och finhacka den.
Strimla de soltorkade tomaterna, hacka basilikan och dela körsbärstomaterna.
Häll i olivolja eller oljan från de soltorkade tomaterna i en skål.
Lägg alla ingredienser och blanda om väl.
Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
Dela kycklingfiléerna i 3 bitar och lägg på en ugnsplåt.
Skala och finhacka vitlök. Tillsätt vitlök, örter, balsamico, soja, olja, salt och peppar över kycklingen.
Blanda om och ugnsbaka i ca 20 minuter.
- Lägg alla ingredienser till rucolacrémen i en matberedare.
Mixa i någon minut och smaka av med salt och peppar.
- Servera dinkelsallad med kycklingfilé, örtcréme, rucola och lite frön på toppen.
Publicerat den
19 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar