Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med citrongrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig GI-lax med en syrlig sås gjord på havregrädde serveras med en sallad gjord på bönor och morot.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Vispa ihop créme fraiche, havregrädde, dijonsenap, citronrasp och citronsaft. Skär de färska salviabladen tunt och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll det hela över laxfiléerna och låt stå i ugnen 15 minuter.
  3. Skölj bönorna och lägg i en skål, skala morötterna och riv dem på den grova sidan av ett rivjärn. Häll på olja, vinäger och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.