Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad rosépepparlax

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Underbar laxrätt

Ingredienser

Instruktioner

Putsa laxen. Krossa pepparsorterna i mortel. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken fint och lägg på. Lägg plast på laxen och låt den stå svalt några timmar, tills sockret och saltet löst sig ordentligt. Sätt ugnen på 175°C. Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. Lägg bitarna på en smord plåt med skinnet nedåt. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Ta ut laxen och servera genast eller låt svalna. Lika god kall/ljummen som varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.