Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade mandelpäron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Päronens mognad avgör hur länge de ska ugnsbakas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Skålla, skala och dela mandeln på längden. Riv citronen och pressa saften.
  3. Skala päronen, halvera dem och ta bort kärnhuset.
  4. Lägg frukthalvorna på ett ugnssäkert fat och fördela citronrasp och saft ovanpå. Ringla över fettet och ställ fatet mitt i den uppvärmda ugnen. Låt stå inne tills päronen känns mjuka, 20–30 minuter.
  5. Stick i päronen med en provsticka och tryck in mandelflis så att päronen får piggsvinsutseende. Servera med crème fraiche eller gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.