Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade rödbetor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta gjorde jag ofta förr, när jag hade tid att så och sätta grönsaker själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta rödbetorna väl. Låt roten sitta kvar. Lägg dem på galler eller på en plåt med grovt salt och sätt in dem i medelvarm ugn. Låt dem ligger tills de känns färdiga vid prov med en sticka, 15-20 minuter i 200 grader.
  2. Lägg upp dem på ett trevligt serveringsfat och servera dem rykande heta tillsammans med rört smör. Strö klippt persilja över smöret eller blanda persilja i det. Man skalar alltså rödbetorna direkt vid bordet och äter dem som en delikat grönrätt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 8 juli 2009

    Svårt att betygsätta eftersom jag inte är så väldigt förtjust i rödbetor egentligen ... men de blev ju klart ätbara på det här sättet! Fick dock ha dem i ugnen en god stund längre än angivet, trots att det var små betor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.