Detta gjorde jag ofta förr, när jag hade tid att så och sätta grönsaker själv.
Instruktioner
- Borsta rödbetorna väl. Låt roten sitta kvar. Lägg dem på galler eller på en plåt med grovt salt och sätt in dem i medelvarm ugn. Låt dem ligger tills de känns färdiga vid prov med en sticka, 15-20 minuter i 200 grader.
- Lägg upp dem på ett trevligt serveringsfat och servera dem rykande heta tillsammans med rört smör. Strö klippt persilja över smöret eller blanda persilja i det.
Man skalar alltså rödbetorna direkt vid bordet och äter dem som en delikat grönrätt.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Svårt att betygsätta eftersom jag inte är så väldigt förtjust i rödbetor egentligen ... men de blev ju klart ätbara på det här sättet! Fick dock ha dem i ugnen en god stund längre än angivet, trots att det var små betor.