Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsfärs med ost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god färsrätt, du steker allt i ugnen och slipper matos i köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200° och 250°.
  2. Skala och skiva potatis och lök. Lägg potatis och lök i en lättsmord ugnsform. Krydda och slå på mjölken. Täck formen med folie. Sätt in mitt i ugnen 10 minuter.
  3. Blanda färsen med salt och peppar och ägg samt med spadet från tomaterna.
  4. Ta ut formen.
  5. Klicka färsen i stora bullar över potatisen. Platta till dem, täck med baconskivor, lägg över folien och fortsätt steka ca 40 min.
  6. Ta ut formen.
  7. Höj värmen till 250°. Lägg en tomat på varje färsbulle, täck med ostskivor och gratinera tills osten smält.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.