Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarellaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små knyten som gottar ihop sig i en mustig köttfärssås och smält mozzarellaost - man slickar tallriken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken och morötterna. Värm olivoljan i en kastrull och fräs lök och morötter i ca 3-4 minuter. Tillsätt färsen och bryn den tillsammans med lök och morötter. Rör om så att färsen smular sig ordentligt.
  2. Häll på vinet och låt allt koka ihop några minuter. Rör i passerade tomater, kryddor, salt och peppar. Låt såsen koka i ca 30 minuter. Späd såsen med lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka gnocchin i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Låt den rinna av i ett durkslag. Lägg gnocchin i en smord ugnsform och täck den med köttfärssås. Skär mozzarellan i tärningar och strö över dem och lägg sedan på ytterligare ett lager sås. Strö över parmesanost och ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.