Små knyten som gottar ihop sig i en mustig köttfärssås och smält mozzarellaost - man slickar tallriken.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken och morötterna. Värm olivoljan i en kastrull och fräs lök och morötter i ca 3-4 minuter. Tillsätt färsen och bryn den tillsammans med lök och morötter.
Rör om så att färsen smular sig ordentligt.
- Häll på vinet och låt allt koka ihop några minuter. Rör i passerade tomater, kryddor, salt och peppar. Låt såsen koka i ca 30 minuter. Späd såsen med lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
- Koka gnocchin i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Låt den rinna av i ett durkslag. Lägg gnocchin i en smord ugnsform och täck den med köttfärssås. Skär mozzarellan i tärningar och strö över dem och lägg sedan på ytterligare ett lager sås.
Strö över parmesanost och ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter.
- Servera med en sallad.
Publicerat den
7 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar