En lite annorlunda variant av ugnspannkaka med syrliga äpplen och knapriga nötter.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl och 1 tsk salt i en stor bunke.
Tillsätt 3 dl mjölk, vispa till en slät smet. Tillsätt ytterligare 3 dl mjölk och vispa ner ett ägg i taget.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala, halvera och skär löken i skivor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor (skala om du vill).
- Stek lök och äpple ca 3 minuter i 2 msk smör i en stekpanna tillsammans med repad timjan och socker. Lägg äppelfräset åt sidan och torka sedan ur pannan.
- Rosta nötterna i stekpannan tills de får lite färg och börjar dofta. Låt svalna. Gnugga ev av skalet med en kökshandduk. Hacka nötterna grovt.
- Häll smeten i en smord långpanna. Fördela timjanäpplen och nötter ovanpå. Grädda ca 30 minuter i ugnen.
- Servera ugnspannkakan med rårörda lingon och rivna morötter.
Publicerat den
28 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar