Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med timjanäpplen och rostade nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda variant av ugnspannkaka med syrliga äpplen och knapriga nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl och 1 tsk salt i en stor bunke. Tillsätt 3 dl mjölk, vispa till en slät smet. Tillsätt ytterligare 3 dl mjölk och vispa ner ett ägg i taget. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala, halvera och skär löken i skivor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor (skala om du vill).
  3. Stek lök och äpple ca 3 minuter i 2 msk smör i en stekpanna tillsammans med repad timjan och socker. Lägg äppelfräset åt sidan och torka sedan ur pannan.
  4. Rosta nötterna i stekpannan tills de får lite färg och börjar dofta. Låt svalna. Gnugga ev av skalet med en kökshandduk. Hacka nötterna grovt.
  5. Häll smeten i en smord långpanna. Fördela timjanäpplen och nötter ovanpå. Grädda ca 30 minuter i ugnen.
  6. Servera ugnspannkakan med rårörda lingon och rivna morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.