Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt karréstek

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 9 timmar
Skriv ut

Denna gjorde jag igår, lång tid i ugnen men värt varenda timme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta en djupfryst Karrébit. Pressa vitlöksklyftor i oljan, ta så många vitlöksklyftor enligt din egen smak. Jag tog nästan en hel vitlök och det blev inte alls mycket vitlökssmak.
  2. Häll i malen vitpeppar, kryddpeppar och salt. Smeta sen ut allt över Karrébiten. Lägg aluminiumfolie runt biten och sen in i ugnen på 175 grader.
  3. Min stod i ugnen i 9 timmar. Sen fick den stå och svalna. In i kylskåp över natten och uppvärmd i ugn dagen efter. Supergott!
  4. Servera med potatis, sås och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.