Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstekt citronkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kryddstark kycklingrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär hel kyckling i ganska stora bitar. Lägg lök, chili, vitlök, olja och citronsaft i matberedare och kör till en slät massa. Fördela lök- och kryddröran över kycklingen och låt stå minst en timme eller gärna till nästa dag.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lyft upp kycklingbitarna ur marinaden med tång, lägg dem bredvid varandra i en ugnssäker form. Ugnstek kycklingen ca 40 minuter tills den fått färg och är genomstekt. Pensla med marinaden då och då under stektiden. Servera förslagsvis med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.