Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Kinesiska biff

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Det är bara till att äta.... och drömma sig bort.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skär köttet i jämnstora strimlor. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Skär vattenkastanjer och bambuskott i mindre bitar. Strimla kinakålen. 2. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. OBS! Den ska vara mycket het! Stek köttet 1-2 minuter under omrörning. Ta upp. 3. Stek lök och svamp i 1 mminut. Ta upp. Tillsätt vattenkastanjer och bambuskott. Stek ytterliggare 1 minut. 4. Vänd ner kinakålen, köttet, löken, svampen och nötterna. Lägg på lock. 5. Koka upp vattnet. Lös upp buljongtärningen. Blanda ner soja, sake eller vin/sherry och socker. Rör i maizenan. 6. Häll såsen i woken. Koka under omrörning tills såsen tjocknat. Servera med jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.