- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Gjorde denna som tillbehör igår till stekt ryggbiff och potatisgratäng...blev suuupergod
Instruktioner
- Skala gurkan och skär sedan gurkan i jämna tunna skivor
- Lägg gurkskivorna i en skål och strö över salt.
Använd dina händer för att blanda gurkan och saltet tillsammans så att all gurka är täckta med salt.
Låt gurkan vara i 15-20 minuter för att vätskan ska försvinna.
- Gör dressingen medan gurkan ligger i saltet.
Pressa 2 vitlöksklyftor.
Vispa ihop pressad vitlök och vinäger paprikakrydda gräddfil och olja.
- När det har gått 15-20 minuter lägg gurkan i ett durkslag och låt vätskan rinna av.
Lägg sedan en liten tallrik (eller något liknande) över gurkorna i durkslaget och tryck försiktigt för att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
- Hacka den röda paprikan i ej för små bitar.
- Torka gurkskivorna torra med hushållspapper.
Lägg nu tillbaka gurkan i skålen och blanda försiktigt ner dressingen tillsammans med den hackade paprikan.
- Låt gärna salladen stå i en halvtimme innan servering för bästa smak.
Publicerat den
16 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar