Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk kåldomar - Édes töltött káposzta

 
Ungersk kåldomar - Édes töltött káposzta Ungersk kåldomar - Édes töltött káposzta
Skriv ut

Kokta kåldomar i stället för brynta är trevligt till omväxling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kålen och skär ut det grövsta av stocken. Koka kålhuvudet i saltat vatten. Lossa bladen efter hand som de mjuknar. Skär bort en del av den grova bladnerven, bladen kan då lättare rullas ihop.
  2. Blanda färs, vatten, vitpeppar, dill, salt, sommarkyndel, lök, paprikapulver till en lös färs.
  3. Lägg en klick av färsfyllningen på varje kålblad. Vik in sidorna och rulla ihop.
  4. Hacka resterande 3 – 6 kålblad och lägg på bottnen i en kastrull där dolmarna ska kokas. Lägg dolmarna tätt och med skarven uppåt tillsammans med rökt skinka. Häll på tomaterna med spad, lite vatten ca 0,5 - 1 l och låt koka ca 40 min.
  5. Servera med gräddfil, kokt potatis, potatismos eller bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.