Kokta kåldomar i stället för brynta är trevligt till omväxling.
Instruktioner
- Putsa kålen och skär ut det grövsta av stocken. Koka kålhuvudet i saltat vatten. Lossa bladen efter hand som de mjuknar.
Skär bort en del av den grova bladnerven, bladen kan då lättare rullas ihop.
- Blanda färs, vatten, vitpeppar, dill, salt, sommarkyndel, lök, paprikapulver till en lös färs.
- Lägg en klick av färsfyllningen på varje kålblad. Vik in sidorna och rulla ihop.
- Hacka resterande 3 – 6 kålblad och lägg på bottnen i en kastrull där dolmarna ska kokas. Lägg dolmarna tätt och med skarven uppåt tillsammans med rökt skinka. Häll på tomaterna med spad, lite vatten ca 0,5 - 1 l och låt koka ca 40 min.
- Servera med gräddfil, kokt potatis, potatismos eller bröd.
Publicerat den
31 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar