Det här är en exotisk, krämig och spännande kaka. Ett utmärkt recept för dig som tycker om tarte tatin. Den syrliga yoghurten bryter fint mot den söta frukten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg strösocker, 100 g smör och mjöl i en matberedare med kniven isatt.
- Tillsätt äggen och blanda till en smidig deg. Rör ner mjölken.
- Lägg resten av smöret, farinsocker, kardemumma, limeskal och limesaft i en kastrull. Låt allt smälta samman.
- Tillsätt mangoskivorna i smörblandningen och låt mangon sjuda med ett par minuter.
- Smöra en springform, ca 20 cm i diameter, och häll i mangoblandningen. Skeda kaksmeten över mangoblandningen och jämna till den.
- Grädda kakan ca 20 minuter. Stjälp upp kakan, upp och ned, på ett serveringsfat.
- Servera kakan varm eller ljummen med lite avrunnen yoghurt eller kall vispad grädde.
Publicerat den
22 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar