Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Uppochnedkaka med mango

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en exotisk, krämig och spännande kaka. Ett utmärkt recept för dig som tycker om tarte tatin. Den syrliga yoghurten bryter fint mot den söta frukten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg strösocker, 100 g smör och mjöl i en matberedare med kniven isatt.
  2. Tillsätt äggen och blanda till en smidig deg. Rör ner mjölken.
  3. Lägg resten av smöret, farinsocker, kardemumma, limeskal och limesaft i en kastrull. Låt allt smälta samman.
  4. Tillsätt mangoskivorna i smörblandningen och låt mangon sjuda med ett par minuter.
  5. Smöra en springform, ca 20 cm i diameter, och häll i mangoblandningen. Skeda kaksmeten över mangoblandningen och jämna till den.
  6. Grädda kakan ca 20 minuter. Stjälp upp kakan, upp och ned, på ett serveringsfat.
  7. Servera kakan varm eller ljummen med lite avrunnen yoghurt eller kall vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.